Turer & resor

TURPADDLINGAR & RESOR

Följ med oss och upptäck nya platser! Vi annordnar allt från  halvdagsturer till flerdagars resor med SUP i fokus.  Läs på respektive tur / resa vilka förkunskaper som krävs.

NORRKÖPING CITY TOUR

Paddla i Norrköpings vackra industrilandskap! Turen passar alla oavsett nivå. För dig som aldrig stått på en bräda till dig som paddlat tidigare. Vi går igenom allt du behöver kunna för att få se Norrköping från ett annorlunda perspektiv.

 

Pris: 550 kr

Priset inkluderar lån av all utrustning såsom bräda, paddel,  leash, våtdräkt och flytväst.

Plats: meddelas vid anmälan


STENDÖRRENS NATURRESERVAT

Under en heldag tar vi oss runt och upptäcker Stendörrens naturreservat från SUP-brädan. Stendörren är ett naturreservat vid kusten mellan Nyköping och Trosa. Det består av ett flertal öar där vissa förbinds av gångbroar, vilket gör det lättillgängligt även till fots. Vi kryssar runt bland öar och under broar och tittar på den vackra skärgårdsnaturen, med allt från orörd natur, näringsrika strandängar och åkrar till hagmarker och kala stenhällar. Vid gynnsamt väder letar vi oss längre ut bland öarna!


Turen passar dig som paddlat lite tidigare. Du bör ha gått minst en nybörjarkurs eller ha motsvarande  kunskap.  Du bör känna dig bekväm med att paddla ett par kilometer i sträck i lugnt tempo. Vi paddlar totalt ca 8-10 km under dagen i beskedligt tempo och du måste vara beredd på att det kan gå lite vågor och skvalp. Vi kommer dock anpassa turen så att den går så skyddat som möjligt och vid för hårt väder ställs turen in. Vi kommer att laga lunch tillsammans ute på någon ö. Vi gör några strandhugg under dagen och möjlighet till badstopp blir det så klart. Vi kommer gå igenom hur man planerar turer, kartläsning, vindar m.m. , så att du kan ge dig ut på egen hand senare. Info och vägbeskrivning erhålls vid anmälan. Eventuell samåkning är möjlig. I annat fall krävs bil för att ta sig till naturreservatet.  


 

Pris: 750 kr

Priset inkluderar lån av all utrustning såsom bräda, paddel,  leash, våtdräkt och flytväst. Lunch och fika.


Plats: Stendörrens Naturreservat, Nyköpings kommun. Räkna med att turen tar ca 8 timmar inkl. restid från Norrköping.


För mer info om Stendörrens Naturreservat

https://www.lansstyrelsen.se/sodermanland/besoksmal/naturreservat/stendorren.html

KVÄLLSPADDLING PÅ GÖTAKANAL

Efter klockan 18 ska båtarna ligga i hamn på Göta Kanal och då passar vi på och ge oss ut för att uppleva kanalen. Denna tur utgår från Söderköping och tar oss ut mot Mems slussar. Till Mems slussar är det ca 5 km så vi når kanske inte ända dit. Turens längd anpassas efter de deltagare som är med. Vi kommer i vart fall nå slussarna vid Tegelbruket och vi slussar så klart på vårt eget vis, dvs bär förbi. Detta är en perfekt tur för dig som testat att paddla lite själv eller har gått vår nybörjarkurs. Vi filar så klart lite på paddeltekniken också under vägen. Att paddla på kanalen är en jätte härlig upplevelse. Kom och var med du också!


Pris: 450 kr

Priset inkluderar lån av all utrusning såsom bräda, paddel, leash. Vill du hyra våtdräkt tillkommer 100 kr. Pris för dig med egen bräda är 350 kr. 


Plats: Tingshusgatan, Söderköping. Ca 2-2,5 timme


DAGSTUR  PÅ NYKÖPINGSÅN

Nytt för i år blir en dagspaddling på Nyköpingsån där vi startar vid  sjön Långhalsen . Vi får på denna tur uppleva det bästa av Nyköpingsån. Nyköpingsån flyter långsamt fram i skog och jordbruksmark. En skyddad och mysig paddelsträcka. Vi gör ett litet lyft förbi Kristineholms damm. Vi stannar och lagar lunch halvvägs.


Denna tur passar alla som testat att paddla lite SUP förut.  Kunskap motsvarande vår nybörjarkurs krävs. Vi kommer att paddla i lugnt tempo och vi anpassar tempot efter deltagarna. Vi kommer att ta oss från punkt A till punkt B och med på SUPen har du den packning du behöver för dagen.


Pris: 750 kr


Priset inkluderar lån av all utrusning samt lunch. Vi hjälps åt med transporter mellan start och mål för turern.

 SVÄNGBÅGEN MED BASTUBAD

Denna tur utgår från Tjalvestugan, Simonstorp, där vi paddlar en tur i den vackra sjön Svängbågen. Denna tur passar dig som paddlat lite förut och som vill testa på en tur tillsammans med andra.  Du bör ha kunskap motsvarande en nybörjarkurs. Du får självklart hjälp med teknik och annat under turen. Turen är ca 4-6 km i lugnt tempo. Tillbaka vid stugan, som vi har för oss själva, väntar den vedeldade bastun vid sjön och lite korv från grillen. 


Pris: 750 kr

Priset inkluderar lån av all utrusning såsom bräda, paddel, leash, våtdräkt. Tillgång till vedeldad bastu. Grillad lunch och måltidsdryck kommer att serveras. Vegetariskt alternativ finns, såklart.


Plats: Tjalvestugan, Simonstorp. Beräknad tidsåtgång ca 4 timmar.